Kokboken MatGlad

– gör det enkelt för alla att laga mat!


Kokboken MatGlad guidar genom hela matlagningen från början till den färdiga måltiden där både huvudrätt och tillbehör lagas så att allt blir klart samtidigt. Allt presenteras och tillagas i kronologisk ordning. Målet är att alla, oavsett förkunskaper, ska kunna följa ett recept på egen hand.

Kokboken MatGlad är ett komplement till apparna MatGlad och MatGlad-helt-enkelt. I Kokboken MatGlad presenteras recepten på samma överskådliga sätt. Genom sitt pedagogiska upplägg med korta, informativa instruktioner på lätt svenska och sin design gör Kokboken MatGlad det lätt för alla att laga mat och lyckas i köket.       

Kokboken MatGlad ger inspiration, tips och receptförslag för både vardag och fest. Det finns kapitel för soppor, sallader, vegetariskt, fisk, kött, fredagsmys, matiga mackor, efterrätter med mera. MatGlad är perfekt för det lilla hushållet, alla recept är för två portioner, men kan lätt dubbleras till fyra. I kokboken finns många allt-i-ett-rätter, alltså där hela måltiden lagas i en gryta eller i en form. Det finns också traditionella recept på husmanskost i förenklade varianter för till exempel köttbullar, kålpudding och kalops.

  • Kokboken MatGlad passar både barn, ungdomar och vuxna, allt från nybörjare till lite mer vana matlagare.
  • Kokboken MatGlad är ett fantastiskt verktyg inom kommunernas grupp- och serviceboenden för personer med funktionsvariationer där boende och personal tillsammans nu har fått ett hjälpmedel för att laga mat.
  • Kokboken MatGlad har också blivit ett stöd för nydiagnostiserade vuxna personer (ex stroke, ADHD) som tidigare inte har kunnat laga mat efter en vanlig kokbok.
  • Kokboken MatGlad är även ett verktyg för lustfyllda måltider för äldreomsorgens hemtjänstpersonal att laga mat efter.
  • Kokboken MatGlad fungerar också som ett undervisnings- och utbildningsmaterial i skolans ämne hem- och konsumentkunskap, både inom särskola samt övrig verksamhet.

Målet är att alla på ett enkelt sätt ska kunna följa ett recept på egen hand – och känna att det är roligt att laga mat!

Kokboken MatGlad finns att köpa i Hushållningssällskapets webbutik:

http://shop.hushallningssallskapet.se/produkter/trycksaker/bocker/kokboken-matglad/

Kokboken MatGlad har givits ut på Votum & Gullers förlag med stöd från Stiftelsen Praktiska Hushållskolans donationsfond och Kungliga Patriotiska Sällskapet.

För mer information om Matglad

Kontakta Margareta Frost-Johansson, redaktör, Hushållningssällskapet Väst,
telefon 0521 - 72 55 60.