MatGlad-helt-enkelt

I appen MatGlad-helt-enkelt stöttas användaren genom hela matlagningen med hjälp av filmsekvenser och talstöd. Den hjälper många med lässvårigheter att bli mera självständiga i sin vardag. MatGlad-helt-enkelt är helt självinstruerande och gör matlagningen smidigare. Den kostnadsfria appen finns att ladda ner från App Store och Google Play och det finns även webbaserad variant som nås via www.matglad.nu.

MatGlad-helt-enkelt, ger nya möjligheter att följa ett recept jämfört med en vanlig kokbok och leder användaren genom matlagningen på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Smarta recept med ett pedagogiskt upplägg gör att det blir enkelt att planera, handla och laga mat.

Personer som inte kunnat laga mat tidigare får ett hjälpmedel som gör att de nu kan det. Målet är att alla på ett enkelt sätt ska kunna följa ett recept på egen hand eller tillsammans med någon! Och att lyckas i köket för med sig så mycket annat också, som ökat självförtroende.

                               

Ett nytt sätt att laga mat: både inspiration och praktisk hjälp
MatGlad-helt-enkelt är förpackad i en modern, tilltalande och användavänlig form i linje med ”Design för alla”. De stegvisa, filmade recepten består av en hel måltid där både huvudrätt och tillbehör lagas så att de blir klara samtidigt. Allting presenteras i kronologisk ordning och man får inga överraskningar på slutet.

MatGlad-helt-enkelt är framtagen av Hushållningssällskapet Väst och är finansierad genom en vinst i Post- och Telestyrelsens innovationstävling med temat ”Förenkla för föräldrar”.

Läs mer om MatGlad helt enkelt på www.matglad.nu

För mer information om Matglad

Kontakta Margareta Frost-Johansson, projektledare, Hushållningssällskapet Väst,
telefon 0521 - 72 55 60.

Du hittar Matglad-helt-enkelt här


Broschyrer
Klicka för att ladda ner broschyrerna som pdf.